Næste uges madplan

Næste uges madplan - Kaffe og kagekrummer

Her i huset handler vi ind én gang om ugen i Netto og Lidl. Til det skriver vi madplan dagen inden handleturen. Eftersom det primært (egentlig udelukkende pt.) er mig der står for aftensmaden, er det også mig der sørger for madplan og indkøbsseddel. Menuen bestemmer vi dog nogenlunde i fællesskab.

Kogebøgerne og konceptet

Vi følger kogebøgerne fra konceptet Ny livsstil af Birgit KannegaardDet var egentlig lidt af et tilfælde, men vi havde begge et ønske om at det skulle være nu, en livsstilsomlægning skulle igang. Jeg har igennem længere tid fuldt facebooksiden Følg mit vægttab fra 128 – 80kg og det var det koncept, hun havde valgt at følge. Da konceptet omhandler ganske almindelig mad med almindelige ingredienser, var det oplagt for os, så vi ikke skulle ud i kompliceret madlavning med tusind nye ingredienser fra specialbutikker. Det er ganske almindelig gammeldags mad på lettere facon, og det fungerer rigtig godt.

Næste uge

I næste uge står den på gamle kendinge og lidt nyt. Bl.a. en god omgang karbonader med kogte gulerødder, blomkål og kartofler samt en laksetærte.

Da vi boede i midtbyen handlede vi ind flere gange om ugen og lavede aldrig madplan. Jeg kan godt mærke at det er rart at have styr på hvad vi skal have de forskellige dage. Ikke mindst også at vi ikke skal rende og handle ind hele tiden. Vi har jo ikke nogle indkøbsmuligheder her i byen, så det er rart nok kun at skulle tænke på at skulle til byen for det én gang om ugen. Altså med mindre vi løber tør for et eller andet. Æg f.eks.. Det løber vi indimellem tør for, især i uger hvor vi skal have æggekage eller lignende. Vi spiser 4 æg til morgenmad hver dag, så der ryger en del æg igennem ugentligt. Faktisk burde vi nok holde høns… Men måske det kommer en dag 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *