Nyt år, ny begyndelse med LCHF

Det er længe siden, jeg har blogget sidst her på Kaffe og kagekrummer. Ikke fordi jeg ikke har haft noget at fortælle om, mere nok fordi der er sket for meget, og jeg ikke er så god til at tage mig tiden til at sætte mig ned og dele.
2018 bød på mange ting, mens 2019 byder på nye begyndelser. Især det at vi herhjemme har lagt kosten om til LCHF har taget og tager meget tid.

Siden sidst

I december 2017 købte min søster og jeg hus. Et dejligt gult bondehus. I juni udvidede vi familien med Persille, den mest forkælede golden retriever. Både sidste år og i år har stået en del i syningens tegn i Foderhulen.dk. I november sidste år fik jeg nyt job i Randers. Det har budt på mange udfordringer og lært mig en del.

Og så har vi lagt kosten om. LCHF. Sidst jeg bloggede, kørte vi stadig efter den fedtfrie kost. Det gik også rigtig fint – jeg endte med at smide 16 kg. … og så fik jeg hælspore. I mega meget udbrud. Faktisk på den første dag i min daværende praktik ifm. uddannelsen. På allersidste trappetrin op til 2. sal om morgnen sagde det smæld i min hæl. Og så kunne jeg bare ikke støtte på den. Nøj det var en lang dag. Det har taget rigtig, rigtig lang tid at nå til et tåleligt niveau med hælene. Nu kan jeg for det meste gå fint nok på dem, men jeg kan hurtigt mærke hvis jeg får gået for meget og/eller står for meget på dem.

Maden på LCHF

Morgenmad - stegte bacontegn med smørstegt spinat og spejlæg - LCHF
Morgenmad – stegte bacontegn med smørstegt spinat og spejlæg
LCHF frokost - hårdkogte æg og peberfrugt hapsere med flødehavarti, pikantost, leverpostej og salami
Frokost – hårdkogte æg og peberfrugt hapsere med flødehavarti, pikantost, leverpostej og salami

Så vægttabet gik pænt meget i stå og en del af kiloene sneg sig retur. Men så læste jeg om LCHF. Få kulhydrater og mere fedt. Det lød meget fint, men det er en udfordring at følge. Man skal lige omstille sig rigtig meget fra ingen fedt til rigelig fedt. Det virker lidt mystisk, men det ser ud til at virke for mange andre. Maden er lækker, mættende og der er mange praktiske fordele også.

LCHF Aftensmad - kogt broccoli og blomkål, stegte champignons, peberfrugt og løg med stegt medister og smørsovs
Aftensmad – kogt broccoli og blomkål, stegte champignons, peberfrugt og løg med stegt medister og smørsovs
LCHF brød
Franskbrød

LCHF maden er slet ikke så slem. Masser af grøntsager, kød og rene fedtkilder. Ingen frugt, sukker, mel, pasta mv. Helst overjordgrøntsager og generelt produkter med max 5g. kulhydrat pr. 100g. Men det er noget af en omvæltning fra laveste fedtprocent, skær alt fedt fra, masser af fuldkornspasta, mørkt brød og masser af frugt og gulerødder.

Mange andre har held til store vægttab med LCHF. Jeg er ikke så god til at være striks (rygrad som regnorm), men det her skal kunne lykkes. Basta. Bum.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *