LCHF æblekage – eller noget der minder om det

Du kan også godt huske den der dessert fra barndommen – æblemos, knas og bunkevis af flødeskum? En god gammeldags æblekage. Den slags lavede min mormor altid. Jeg elskede sjovt nok især flødeskummen dengang. Med gavmilde æbletræer i forhaven fik jeg i sommers en del æbler i fryseren. Vi har en slags aftale herhjemme, min søster (T-cats havetryllerier) passer haven og dyrker alt muligt brugbart. Jeg laver mad og andre kreationer ud af det.
Da æblerne havnede på køkkenbordet, rensede jeg dem, fjernede kernehus og delte dem i både. Nu skulle jeg afrime fryser og kom i den anledning til at grave æblerne frem, og så skulle de da også bruges til noget. Det blev en LCHF æblekage – eller noget der i hvert fald minder om det..

LCHF æblekage - Kaffe og kagekrummer, LCHF, vægttab, livet

LCHF æblekage

Æblemosen:

  • 900 g. æbler skåret i både/tern renset for kernehus. Behold bare skrællen på
  • 3 spsk. sukrin – kan smages til med sødme senere
  • ½ tsk. vaniljepulver
  • 1 spsk. æblecidereddike

Fremgangsmåde:

Det hele bringes i kog og får lov at stå og simre til æblerne er møre. Hvis æblerne har været frosset inden, går der kun 5-10 minutter, før de er møre.
Herefter blendes det hele godt med en stavblender.

Smag til og tilsæt evt. mere sukrin for sødme
Stilles på køl til det er kølet helt af

 

Selve “kagen”:

  • 3 dl. piskefløde

Piskefløde piskes til stift skum. Er du til knas ligesom i den “rigtige” æblekage, kan jeg anbefale at hakke nogle nødder og riste på en pande med sukrin.

I en stor skål eller små serveringsskåle anrettes mos og flødeskum. Ud af opskriften brugte jeg omkring halvdelen af mosen til 2 serveringsskåle sammen med flødeskummet. Resten af mosen ryger i fryseren til senere brug.

LCHF æblekage - Kaffe og kagekrummer, LCHF, vægttab, livet

LCHF æblekage - Kaffe og kagekrummer, LCHF, vægttab, livet

LCHF æblekage - Kaffe og kagekrummer, LCHF, vægttab, livet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *