Mirabellemarmelade – LCHF venlig

Sidst da jeg var i køkkenet for at lave æblemos, blev det også til en omgang mirabellemarmelade. Jeg er nemlig så heldig at dele hjem med T-cats havetryllerier, som opdagede mirabelletræer i vores skel. I sommers gav de gavmilde mængder frugt, hvoraf en masse blev indsamlet og endte hos mig i køkkenet.. Vi spiser ikke SÅ meget frugt i løbet af en sæson, så de måtte (også) i fryseren. Renset, men ikke udstenet med tanke på at lave dem til marmelade. I mellemtiden researchede jeg lidt, for jeg har aldrig nogensinde begivet mig ud i marmelade eller lignende.

Mirabellemarmelade - LCHF venlig - Kaffe og kagekrummer

Mirabellemarmelade – LCHF venlig

  • 1 kg. rensede mirabeller – jeg beholdt sten i og skind på
  • 4 dl. vand
  • 1 brev Grøn Melatin fra Tørsleffs
  • Evt. ekstra sødning, da frugten er meget syrlig i sig selv

Fremgangsmåde:

Mirabeller og vand bringes i kog og simrer til frugten er godt mør. Når frugten er mør, skal blandingen sies godt igennem for at sortere sten og skind fra. Den siede blanding bringes i kog igen og melatin tilsættes under omrøring.

Blandingen koger i 2 minutter og skal herefter køles af. Afkølet kan marmeladen hældes på glas, der på forhånd er skyllet med atamon

Marmeladen kan opbevares på køl eller et køligt og mørkt sted for bedst holdbarhed

Mirabellemarmelade - LCHF venlig - Kaffe og kagekrummer

Generelt spiser jeg ikke særlig meget brød længere, da jeg ikke synes, LCHF erstatninger er særligt gode generelt set. Meeen det kan godt være, jeg bliver nødt til at bage nogle boller én af dagene, så jeg kan nyde marmeladen på en skive ost.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *