Tunvaffel – min absolutte yndlingsmorgenmad

I min tid på LCHF har jeg været igennem mange forskellige slags morgenmad. Jeg skal gerne have afveksling, så det ikke bliver det samme hver morgen. En overgang var det hårdkogte æg med ost, peberfrugt og evt. kernebrød. Et andet tidspunkt var røræg. Der har også været spejlæg med ost og kyllingestykker.. Og meget andet. Jeg vekslede rundt mellem de forskellige æggeretter. Lige indtil jeg fik Madbandittens nye kogebog “KETO på 4 uger” tilsendt. Deri er der en eminent tunvaffel, som 100 % kan anbefales. Jeg har dog udviklet min egen variant, og den kommer her nedenfor.

Tunvaffel - min absolutte yndlingsmorgenmad - LCHF, vægttab, blog

Tunvaffel opskrift – LCHF

  • 1 dåse tun
  • 1 æg
  • 50 g. groft snittet spidskål
  • 50 g. revet cheddar
  • Salt, peber og eventuelt andre gode krydderier

Fremgangsmåde:

Tunen drænes for vand og hældes i en skål. Æg slås ud deri og massen blandes godt. Spidskål og cheddar tilsættes og det samme med krydderierne.

Hele massen hældes i et vaffeljern eller hvad du ønsker at bruge. Jeg har en panini-maker, jeg bruger til formålet. Massen glattes ud, så den bliver til en sammenhængende vaffel. Den bages til den er “sprød”. Det tager kun et par minutter.

Spidskålen kan byttes ud med f.eks. snittet spinat, eller hvad du har på lager. Både spinat og spidskålsversionen er vi glade for herhjemme.

Tunvaffel - min absolutte yndlingsmorgenmad - LCHF, vægttab, blog

Ovenpå fylder jeg feldsalat, et lag pålæg (ofte rullepølse, saltkød eller hvis der er en rest frikadeller i køleskabet), mayo, agurk, peberfrugt og tomat. Det kan jo gøres efter, hvad man selv kan lide og har hjemme.

Tunvaffel - min absolutte yndlingsmorgenmad - LCHF, vægttab, blog

Tunvaffel - min absolutte yndlingsmorgenmad - LCHF, vægttab, blog

Bon appetit. Tunvaffel er gået rent ind herhjemme hos os begge. Fordelen er at det er nemt og hurtigt at lave. Samtidig holder den os fint mætte indtil aftensmaden 5-6 timer senere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *