LCHF basisvarer i mit køkken

Jeg er medlem af diverse LCHF/Keto grupper på Facebook og ser derfor rigtig mange forskellige spørgsmål. En del går på, hvad man skal købe, når man starter op på kosten. Eller hvad man altid bør have i køkkenet derhjemme. Lige da jeg startede op, købte jeg nok også en del ind, for ligesom at være forberedt på lidt af hvert. Med tiden fordampede lysten til diverse brøderstatninger og kageopskrifter. Dermed forsvandt også behovet for en hel del ting i køkkenskabet. Det her er omtrent mit lager af LCHF basisvarer i mit køkken:

LCHF basisvarer - Kaffe & Kagekrummer LCHF blog

Mit lager af LCHF basisvarer består af:

  • Jomfruolivenolie – det er det, jeg steger alt i, når jeg ikke bruger smør. Jeg køber generelt bare min olie, hvor jeg køber dagligvarer.
  • Mandelmel – jeg har altid almindeligt mandelmel i skabet til bl.a. fathead dej. Jeg køber oftest et kilo af gangen hos enten Med24 eller Bodystore, afhængig af hvor, det er billigst.
  • Affedtet mandelmel – i tilfælde af, at jeg finder på at bage, har jeg altid en pose affedtet mandelmel stående i skabet. Det holder dog længe, da jeg yderst sjældent bager efterhånden. Det og de følgende produkter køber jeg oftest hos Helsebixen eller Matas.
  • Pofiber – vigtigt i mit køkken! Det er det, jeg bruger i stedet for rasp og mel, når det kommer til frikadeller og lignende. Derfor går jeg aldrig ned på det i mit køkken.
  • Fiber Sirup – det bruger jeg altid til at søde creme fraichen, når jeg laver broccoli- og blomkålssalat.
  • Sukrin gold/melis/sukrin+ – afhængig af hvad jeg laver, bruger jeg sukkererstatningerne. Gold og melis er oftest til bagværk. Almindelig og sukrin+ er super til lige at søde noget mad, ligesom almindelig sukker.
  • Slender Chef dressing “Spicy Garlic” – den eneste dressing jeg spiser den dag i dag. Jeg køber altid 3 stk. af gangen hos Musclehouse. Den har kun 4,3 g. kulhydrat per 100g. og indeholder ikke sukker, men til gengæld masser af (stærk!) smag. Til ovngrøntsager og den slags har jeg også med succes brugt deres “Indian Curry” som dressing. Den indeholder kun 2,2 g. kulhydrat per 100g. og smager virkelig meget af en god karrysovs!

LCHF basisvarer - Kaffe & Kagekrummer LCHF blog

Derudover er den her mayo også blevet en fast bestanddel af mit køleskab. Jeg løber gerne sur i mayonnaise smagen, men den her med både cheddar og chili har lige det ekstra. Og med kun 2 g. kulhydrat per 100 g., går den fint i spænd med resten. Som det kan ses, findes den i Rema1000 – mine varmeste anbefalinger!

Jeg har selvsagt rigtig mange andre ting, der altid er i køkkenet og køleskabet, men dem her er de basisvarer, jeg altid sørger for er til stede. Hvad fungerer dit LCHF køkken ikke uden af basisting?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *