Boller i karry

Der vokser næppe nogle danske børn op, som ikke kender til boller i karry. Retten har faktisk flere gange været med i opløbet om at blive kåret som Danmarks nationalret! Med rette vil jeg sige. Som barn elskede jeg retten – især når jeg fik lov at smage den til. Jeg er nemlig glad for krydderier, så den skal smage af karry! 😉 Men som LCHF’er skal retten tilrettes lidt, for i den oprindelige er der både hvedemel i sovs og kødboller, ligesom der hører almindelige hvide ris til. Det findes der heldigvis råd for, så vi også kan få boller i karry på den LCHF-venlige måde.

Boller i karry - LCHF - Kaffe & Kagekrummer - livsstilsændring

Opskrift på boller i karry – 2 personer

Kødboller:

  • 500 g. svinefars (kalv/svin går også fint herhjemme)
  • 1 æg
  • 1 mellemstort løg
  • 1 spsk. fiberHusk
  • 1-2 spsk. Pofiber (afhænger lidt af hvor våd din fars er. Den skal være fast som til frikadeller)
  • Salt og peber

Løg hakkes fint, og alle ingredienserne røres sammen til en fars.
Form kødboller i den størrelse, du ønsker til sovsen og tryk dem godt faste.
Opvarm en gryde med vand og evt. lidt karry og bouillon – det giver en god smag.
Når vandet koger, sænker du kødbollerne ned i vandet lidt efter lidt og lader dem blive kogt. Når de svømmer op og ligger i overfladen, er de færdige og kan tages op.
Når alle kødbollerne er kogt, gemmer du kogevandet til sovsen.

 

Sovs:

  • 100 g. lurpak smør
  • 1 stort løg
  • 2 spsk. karrykrydderi
  • 1/4 L piskefløde
  • 100 g. BUKO naturel flødeost
  • 3-5 dl. kogevand fra kødbollerne (mængde afhænger af, hvor meget sovs, du vil lave)
  • Salt, peber og evt. yderligere karry

Fremgangsmåde:

Løg hakkes groft og steges bløde og gennemsigtige i smør. Karry tilsættes og svitses af, for at give en god karrysmag i sovsen.
Tilsæt kogevand og piskefløde, og lad sovsen koge op.
Skru herefter ned for kogepladen og lad sovsen simre nogle minutter for at tykne.
Rør herefter flødeosten ud i sovsen.
Smag til med salt, peber og evt. yderligere karry.
Ønsker du at jævne sovsen yderligere, kan du drysse et par tsk. fiberHusk i sovsen, men husk at røre godt rundt derefter.

Når sovsen har den ønskede smag, tilsætter du kødbollerne, og lader dem blive varmet og tage smag af sovsen nogle minutter.

Imens koger du blomkålsris i en anden gryde. Vil du lave dem selv, hakker du blomkålsbuketter groft, så de bliver til små riskorn. Alternativt kan du købe dem færdige i bl.a. Rema1000, som jeg gør.
De skal blot have få minutter i kogende vand, så er de klar.

Velbekomme – det er i hvert fald en ret, vi er svært glade for herhjemme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *