Bagt spaghettisquash med karbonader
Jeg er så heldig at bo sammen med en haveentuiast. Det betyder blandt andet, at jeg sommeren igennem får leveret alt muligt hjemmedyrket. Tomater, agurker, peberfrugter, squash, bladselleri, radiser – og i år også spaghettisquash. Det betyder dog også, jeg nogle gange er nødt til at lege med nye opskrifter, for at få brugt det hele. Spaghettisquash er stadig meget nyt for mig, så jeg udforsker stadig, hvad man kan bruge dens smag og konsistens til, og måder at tilberede dem på. Det resulterede denne gang i en omgang Bagt spaghettisquash med karbonader.
Opskrift på Bagt spaghettisquash med karbonader – 2 personer
Bagt spaghettisquash:
- 2 stk. spaghettisquash
- En håndfuld champignon
- 1 peberfrugt
- 3-4 fed hvidløg
- 100 g. lurpak smør
- Krydderier
Ovnen opvarmes til 200 grader varmluft.
Spaghettisquash halveres. Kerner og den bløde midte skrabes ud med en ske, så de bliver til “både”.
De fire halve spaghettisquash lægges med skæresiden opad på en bageplade og midte/skæreflade pensles med lidt olie.
Champignon, peberfrugt, hvidløg og evt. andet fyld snittes og lægges i midterhullet af de fire både.
Krydderier inkl. masser af salt drysses gavmildt over spaghettisquashene.
Smøren deles i 4 tykke skiver, én lægges i hver båd.
Herefter bages spaghettisquash i ovnen i ca. 30 minutter
Karbonader:
- 500 g. svinefars
- 1 æg
- Flæskesvær til panering
Farsen formes til 4 karbonader.
Ægget slås ud i en skål og piskes let.
Flæskesvær knuses i foodprocessor til fint mel.
Karbonaderne dyppes i æg og derefter i flæskesvær og steges herefter i olie, smør eller kokosolie.
Det er helt klart en måde at bruge havens spaghettisquash på, som jeg kommer til at gentage og udvide!