Hvorfor LCHF?

Hvorfor LCHF når der findes et utal af kostretninger derude? Bunkevis af kure og løsninger. Sågar operationer, NUPO og motion.

Så hvorfor LCHF?

Egentlig var LCHF ikke mit førstevalg. I mange år havde jeg ladet stå til. Jeg var bare blevet tyk, og i mange år havde jeg faktisk ingen anelse om, hvad jeg vejede. På flere af billederne til højre, må jeg ud veje mere, end jeg har angivet som min startvægt, men jeg ved det ærligt ikke.

Hvorfor LCHF - collage førbillede - Kaffe & Kagekrummer

Helt fra starten

Jeg prøvede alt det gængse af mange omgange. Bevægede mig mere. Spiste færre kalorier. Spiste fortrinsvis grøntsager. Lav fedtprocent. Men.. Jeg opgav altid. Jeg var konstant sulten eller havde ondt overalt af den massive bevægelse, der skulle til med en så stor krop.

I 2017 genvandt jeg gejsten og tog igen den fedtfattige vej med øget motion. Efter at have tabt 16 kilo, fik jeg hælspore på begge hæle – det samme gjorde min søster, som er med på vægttabsrejsen sammen med mig – og der blev sat en stopper for motionen. Alle kiloene kom på igen og måske lidt flere.

LCHF

I lang tid havde jeg luret på LCHF, men det virkede også meget omstændigt. Men jeg læste alle succeshistorierne hos Madbanditten og blev draget. Det virkede for så mange, så hvorfor ikke for mig?

I start 2019 gik vi herhjemme helt over på LCHF. Eller jeg er 90-99% på LCHF. Jo mere striks jeg er, des bedre virker det. I skrivende stund hedder vægten -40 kg. Det er min årsag til hvorfor LCHF. Fordi det virker for mig.

Med LCHF skal jeg ikke gå og føle mig sulten hele tiden. Jeg kan spise mig mæt i gode råvarer, lækre produkter og velsmagende mad. Jeg kan lade være med at tælle kalorier, men holde styr på kulhydrater i stedet. Jovist der er afsavn! Brød, slik og andre produkter, der indeholder massive mængder kulhydrater. Men det kan jeg leve med.

Før/nu

Til venstre ses et “før og efter” billede, som det er lige nu.

Det til venstre er fra 2013. Vægten er ukendt.

Det til højre er fra sommeren 2020. Mere end 40 kilo smidt.

Der er stadig lang vej, men jeg er allerede kommet et godt stykke. Det minder billederne mig om.